کمبود آهن در کودکان و نوجوانان = افزایش مشکلات روحی روانی
کمبود آهن در بین کودکان و نوجوانان خطر افزایش آشفتگیهای روحی و روانی را بالا میبرد.
نتایج پژوهشهای محققان تایوانی که در BMC Psychiatry منتشر شد نشان میدهد کودکان و نوجوانانی که از کمبود آهن رنج میبرند بیشتر در معرض مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی، اختلالات دو قطبی، اضطراب، اوتیسم، مشکلات تمرکزی، عقبماندگی ذهنی و غیره قرار میگیرند.
آهن نقش زیادی در نحوهی عملکرد ذهنی دارد به خاطر اینکه رشد سلولهای مغزی به پروتئینهای حاوی آهن بستگی دارد. این مادهی معدنی همچنین نقش مهمی در ساخت هموگلوبینها، آنزیمهای متابولیسم سلولی، احیای DNA و غیره دارد.
این محققان روی اطلاعات پزشکی 1060 پسر و 1897 دختر که بین سالهای 1996 تا 2008 جمعآوری شده بود بررسیهایی انجام دادند. این کودکان همگی دچار مشکل کمبود آهن بودهاند. پسرهای بررسی شده در این پژوهش حدود هفت و نیم سال و دخترها به طور متوسط دوازده و نیم سال داشتهاند.
محققان به این نتیجه رسیدند که کمبود آهن در بین این کودکان و نوجوانان باعث افزایش خطر مشکلات روحی و روانی شده است. به عقیدهی این محققان مصرف مکمل آهن در کودکانی که کمبود آهن دارند میتواند باعث پیشگیری از این مشکلات شود.
آهن نقش زیادی در نحوهی عملکرد ذهنی دارد به خاطر اینکه رشد سلولهای مغزی به پروتئینهای حاوی آهن بستگی دارد
آهن در مواد غذایی مختلفی مانند گوشت، غلات، سبزیجات، حبوباتی مانند عدس و غیره وجود دارد. همهی انسانها در مراحلی از زندگی مانند مرحلهی رشد یا بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند تا دچار کمبود این مادهی معدنی نشوند.
متأسفانه کمبود آهن در دورهی کودکی مهم است به خاطر اینکه اثرات زیادی روی رشد مغز آنها دارد. توصیه میکنیم اگر علائمی از بد غذایی، مشکلات روحی روانی مانند افسردگی، کندذهنی، تیکهای عصبی، عدم تمرکز یا هر مشکل دیگر در فرزندتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید. در این صورت پزشک بهتر میتواند تشخیص دهد آیا فرزند شما کمبود آهن دارد یا خیر. برای درمان این کمبود مکمل آهن تجویز میشود.
ترجمه: فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
:: موضوعات مرتبط:
سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1182
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1